Dental | Kaakchirurgie | Implantologie

BOTREGENERATIE
Infectie voorkomen of bestrijden
Symposium

Wat is botregeneratie?

Het is bekend dat er vandaag de dag meerdere mogelijkheden zijn om bot op te bouwen. De specialist heeft de keuze uit autoloog of allogeen bot. Er wordt steeds vaker gekozen voor zuivere calciumfosfaat-producten met of zonder hydroxyapetit en/of een colageen matrix welke na implanteren worden omgezet tot humaan bot.

Operatie en Zorg kiest bewust voor zuivere calciummaterialen, omdat deze producten bijdragen aan een probleemloze, veilige, zeer goed voorspelbare toepassing en optimale integratie in het bot van de patiënt. Om tot een juiste keuze van een product te komen maakt O&Z gebruik van het Diamond concept.

Bijkomend voordeel van de zuiver synthetische calcium fosfaat bot regeneratie producten is, dat er geen nadelige gevolgen zijn aan het gebruik hiervan. Informatieverstrekking naar de patiënt is daardoor eenvoudiger en duidelijker’

Bot augmentatie wordt toegepast in de volgende situaties:

 • Preventie, ter voorkoming van botdefecten (bijvoorbeeld extractiealveole)
 • Het opvullen van botdefecten na extractie
 • Herstel van bestaande botdefecten (na trauma of endodontologische complicaties)
 • Behandeling van botdefecten rond implantaten
 • Vergroting van het botvolume (geslonken kaak)
 • Overbrugging van ruimte wanneer een implantaat direct na een tandextractie wordt geplaatst
 • Sinusbodemverhoging
 • Voor het vullen en reconstrueren van niet geïnfecteerde parodontale botdefecten
 • Voor het vullen van meerwandige bot pockets

Laat het lichaam sneller bot aanmaken

In het eerste jaar na het trekken van een tand treedt tot 70% botverlies op. Het verlies in de breedte is hierbij aanzienlijk groter dan in de hoogte. Dit kan voor problemen zorgen als er in de toekomst een implantaat of een brug is gepland. Door het verrijken van CERASORB®-Foam met bloed uit de alveole, zorgt u ervoor dat de groeifactoren worden geconcentreerd op de plaats van het defect. Het vasthouden van deze groeifactoren geeft het lichaam de kans om sneller bot aan te maken. Zo kan er meer botvorming optreden, waardoor in de toekomst botopbouw kan worden voorkomen.

Botverlies na extractie

Ideale botaugumentatie met CERASORB®-Foam

CERASORB®-Foam

CERASORB®-Foam bestaat uit een collageenmatrix, waarin het 85% β-TCP-granulaat gestructureerd en homogeen is verdeeld. Het collageen zet het granulaat in de vezels vast, waardoor een hoge volumestabiliteit ontstaat en het collageen sneller geresorbeerd wordt. Na verrijking met bloed of andere toevoegingen, is het kneedbaar en kan het desgewenst worden gemodelleerd.

Botregeneratieproducten voor elke indicatie

Botopbouw

Operatie&Zorg levert verschillende materialen voor botopbouw. De materialen zijn resorbeerbaar, zuivere fase ß-tricalciumfosfaat. Maak een keuze uit:

 • CERASORB® M granulaat
 • CERASORB® Foam
 • CERASORB® Paste
 • PORESORB® TCP granulaat
producten en bestellen

Botsubstitutie

Nieuwe botvorming draait veelal om de aanwezigheid van gezond onderliggende bot of van het omliggende deel dat steun kan geven. Hydroxyapatiet (HA) is een essentieel element bij botvorming. Het vervangt bot door geleiding of dient als een steiger voor het opvullen van een defect. Nanogestructureerd calciumapatiet speelt een belangrijke rol bij de constructie van verkalkte weefsels. Operatie&Zorg levert Osbone® en OssaBase® HA, twee soorten synthetisch spongieus botsubstituut.

producten en bestellen

Geleide weefselregeneratie

Kies uit een resorbeerbaar en niet-resorbeerbare membraan:

Epi-Guide® resorbeerbare polymelkzuur (PLA) membraan
Tefguide® Niet-resorbeerbare PTFE-membraan

producten en bestellen

Hemostase

Om bloedverlies tijdens een chirurgische ingreep te voorkomen, adviseert Operatie&Zorg Stypro®, een absorberende hemostatische gelatinespons.

Stypro® versnelt de vorming van bloedstolsels. Het biedt een veilig, effectief en comfortabel platform voor hemostase, controle van de bloedstolling, wondbehandeling, weefselherstel en natuurlijke wondgenezing.

producten en bestellen

Fixeersysteem

Een fixeersysteem biedt een eenvoudige manier om folie en/of membranen voor botvorming veilig, snel en eenvoudig te bevestigen. Operatie & Zorg heeft in het programma een niet-resorbeerbaar pin fixeersysteem.

 • Ti-System
producten en bestellen

Botinstrumentarium

Operatie & Zorg levert een ruime keuze aan botinstrumentarium. Instrumenten voor botverbetering, botsplitsing en botverdichting. Bekijk het aanbod, w.o. de beitel, botcurrette, bone compactor, botschraper met mes, hamer, in- en uittikdelen, instrumentenkit, instrument voor sinuslift, knabbeltang, raspatorium en spatel.

producten en bestellen