Dental | Kaakchirurgie | Implantologie

Waarom wij kiezen voor β-tricalciumfosfaat

Het is bekend dat er vandaag de dag meerdere mogelijkheden zijn om bot op te bouwen. De specialist heeft de keuze uit autoloog, allogeen of xenogeen botsubstituut. Autogeen botsubstituut heeft de voorkeur en geldt nog altijd als de gouden standaard. Maar wist u dat na twee jaar 15% van de patiënten nog steeds klachten ervaart van de ingreep? Daarom kiezen specialisten steeds vaker voor zuivere calciumfosfaat-producten, met of zonder hydroxyapetiet en/of een collageen matrix. Nog meer redenen om te kiezen voor een synthetisch resorbeerbaar botregeneratieproduct:

 • probleemloos
 • veilig en voorspelbaar
 • géén tweede operatie nodig
 • weinig tot geen complicaties
 • zorgt voor een natuurlijke botregeneratie

Operatie & Zorg kiest bewust voor zuivere calciummaterialen, omdat deze producten bijdragen aan een probleemloze, veilige, zeer goed voorspelbare toepassing en optimale integratie in het bot van de patiënt. Om tot een juiste keuze van een product te komen maakt Operatie & Zorg gebruik van het Diamond concept.

Bijkomend voordeel van de zuiver synthetische calciumfosfaat botregeneratie producten is, dat er geen nadelige gevolgen zijn aan het gebruik hiervan. Informatieverstrekking naar de patiënt is daardoor eenvoudiger en duidelijker’

Botaugmentatie wordt toegepast in de volgende situaties:

 • Het opvullen van botdefecten na extractie
 • Herstel van bestaande botdefecten (na trauma of endodontologische complicaties)
 • Behandeling van botdefecten rond implantaten
 • Te weinig botvolume
 • Sinuslift
 • Voor het vullen en reconstrueren van niet geïnfecteerde parodontale botdefecten
 • Voor het vullen van meerwandige bot pockets

Laat het lichaam sneller bot aanmaken

In het eerste jaar na het trekken van een element treedt tot 70% botverlies op. Het verlies in de breedte is hierbij aanzienlijk groter dan in de hoogte. Dit kan voor problemen zorgen als er in de toekomst een implantaat of een brug geplaatst moet worden. Door het verrijken van CERASORB®-Foam met bloed uit de alveole, zorgt u ervoor dat de groeifactoren worden geconcentreerd op de plaats van het defect. Het gebruik van CERASORB®-producten is een kosteneffectieve, veilige en efficiënte manier om uw patiënten te behandelen.

Botverlies na extractie

Ideale botaugumentatie met CERASORB®-Foam

CERASORB®-Foam

CERASORB®-Foam bestaat uit een collageenmatrix, waarin het 85% β-TCP-granulaat gestructureerd en homogeen is verdeeld. Het collageen zet het granulaat in de vezels vast, waardoor een hoge volumestabiliteit ontstaat en het collageen sneller geresorbeerd wordt. Na verrijking met bloed of andere toevoegingen, is het kneedbaar en kan het desgewenst worden gemodelleerd.

Botregeneratieproducten voor elke indicatie

Botopbouw

Operatie & Zorg levert verschillende materialen voor de ideale botopbouw. De materialen zijn van resorbeerbaar, zuivere fase ß-tricalciumfosfaat. Maak uw keuze uit:

 • CERASORB® M granulaat
 • CERASORB® Foam
 • CERASORB® Paste

Botsubstitutie

Nieuwe botvorming draait veelal om de aanwezigheid van gezond onderliggende bot of van het omliggende deel dat steun kan geven. Hydroxyapatiet (HA) is een essentieel element bij botvorming. Het vervangt bot door geleiding of dient als een steiger voor het opvullen van een defect. Nanogestructureerd calciumapatiet speelt een belangrijke rol bij de constructie van verkalkte weefsels. Operatie & Zorg levert Osbone®, een synthetisch spongieus botsubstituut.

Geleide weefselregeneratie

Kies uit een resorbeerbaar en niet-resorbeerbare membraan:

Epi-Guide® resorbeerbare polymelkzuur (PLA) membraan. Het is in combinatie met CERASORB® M te gebruiken bij patiënten die een specifieke levensovertuiging hebben, zoals moslims, hindoes en veganisten.
Epi-Guide® is een hydrofiele polylactide barrière matrix. Een synthetisch membraan gebaseerd op een 3-laags technologie om fibroblasten en epitheelcellen aan te trekken en te stabiliseren.

Tefguide® Niet-resorbeerbare PTFE-membraan. Tefguide® is bijzonder geschikt voor de extractie van één tand en defecten waarbij primaire afsluiting niet mogelijk is. Het is een zeer dun polytetrafluorethyleen membraan met hoge stabiliteit. Tefguide® biedt uitstekende ondersteuning voor de groei van nieuw epitheelweefsel. Door de biologisch inerte structuur is Tefguide® resistent tegen bacteriële invloeden.

Beiden membranen voldoen aan de verschillende vereisten voor  geleide weefselregeneratie (GTR – Guided Tissue Regeneration) en voor geleide botregeneratie (GBR – Guided Bone Regeneration).

Hemostase

Om bloedverlies tijdens een chirurgische ingreep te voorkomen, adviseert Operatie & Zorg Stypro®, een absorberende hemostatische gelatinespons.

Stypro® versnelt de vorming van bloedstolsels. Het biedt een veilig, effectief en comfortabel platform voor hemostase, controle van de bloedstolling, wondbehandeling, weefselherstel en natuurlijke wondgenezing. Stypro® is verkrijgbaar als cubus, standard, special, sheet, strip en tampon.

Fixeersysteem

Een fixeersysteem biedt een eenvoudige manier om folie en/of membranen voor botvorming veilig, snel en eenvoudig te bevestigen. Operatie & Zorg heeft in het programma een niet-resorbeerbaar pin fixeersysteem.

 • Ti-System

Botinstrumentarium

Operatie & Zorg levert een ruime keuze aan botinstrumentarium. Instrumenten voor botverbetering, botsplitsing en botverdichting. Bekijk het aanbod, waaronder de beitel, botcurrette, bone compactor, botschraper met mes, hamer, in- en uittikdelen, instrumentenkit, instrument voor sinuslift, knabbeltang, raspatorium en spatel.